fbpx

Cum a influențat noul nostru stil de viață tendințele în amenajarea bucătăriilor

Acum un an, pe vremea aceasta, începeam să ne obișnuim treptat-treptat la un nou stil de viață, care a adus cu el schimbări majore ale lifestyle-ului nostru și al modului în care oamenii, în general, se raportează la lucrurile din jurul lor.

Noi suntem experți în bucătării pe comandă, iar la un an de la debutul pandemiei, putem spune că acest eveniment a avut influențe inclusiv asupra felului în care oamenii își planifică bucătăriile. Iată, pe scurt, câteva dintre tendițele recurente pe care le-am observat în proiectele de bucătării de care ne ocupăm.

1) Bucătăria ca spațiu al relaxării. Poate suna un pic ciudat, pentru că în bucătărie te aștepți ca mai degrabă să fie zarvă, să fie agitație, să se audă voci, să se audă clinchet de tacâmuri și pahare. Da, acest aspect rămâne valabil, dar designul spațiului este unul care invită la relaxare prin culori cât mai naturale și calde, lumină generoasă, insert de lemn. Apropiere de natură. Geamuri mari, deschise către exterior.

2) Finisaje mate – era deja pe un trend ascendent, dar în contexul în care atenția ne-a fost mai mult ca niciodată îndreptată asupra păstrării unei curățenii impecabile, această alegere s-a dovedit a fi câștigătoare, pt că fronturile mate sunt mult mai ușor de curățat și întreținut, iar amprentele nu sunt la fel de vizibile.

3) Accent pe confort. Confortul celui care gătește, celui care lucrează în bucătărie a fost întotdeauna pe primul loc. O bucătărie ideală trebuie să fie o combinație perfectă de funcționalitate și design. Însă, am observat că a apărut nevoia de a aduce și ține familia aproape – scaunele sunt mai confortabile, locul de luat masa mai generos.

4) Depozitare generoasă & reciclare. Nimic nu e întâmplător într-o bucătărie. Totul este gândit în cel mai mic detaliu, dar pe lângă dulapurile obișnuite a apărut nevoia de a avea o zonă specială, gândită pentru a putea depozita nu vase sau accesorii, cât alimente, sticle de apă potabilă, electrocasnice mai mari. Iar în continuarea acestei nevoi, au apărut din ce în ce mai multe solicitări legate de depozitarea selectivă a gunoiului menajer.

5) Electrocasnice alese cu mai mult know how asupra felului în care vor fi folosite. Dacă acum un an am început mai mult de nevoie să gătim mult mai des în propria bucătărie, acum pentru mulți dintre noi acest obicei a devenit o adevărată plăcere și pasiune. De aceea, alegerile de electronice și electrocasnice sunt din ce în ce mai selective. Pentru că apreciezi o cafea bună dimineata inainte de un call cu managerul, sau e nevoie de cuptor cu adevărat bun ca să iasă pâinea, dar și de o hotă puternică pentru a putea găti fără griji într-o bucătărie deschisă, si apreciezi la final de zi un pahar de vin la temepratura optimă. La asta se adaugă instalații smart care fac accesul la tehnologie mult mai ușor (de exemplu prizele disponibile direct în blat sau în insula de bucătărie).

6) Mai multă creativitate. O viață avem, să o trăim la maxim, deci! Așa au apărut alegeri îndrăznețe precum un backsplash in culori puternice, niște corpuri de iluminat extravagante, rafturi deschise, inserturi metalice sau o podea plină de culoare care contrastează cu restul spațiului.

Și iată cum bucătăria își păstrează, indiferent de împrejurare, bine-meritatul apelativ de suflet al casei.

Trimite proiectul bucătăriei tale pe hello@fronte.ro sau completează formularul alăturat și consilierii noștri te vor contacta pentru a stabili o întâlnire în showroom-ul Fronte Design.

Back To Top