fbpx
3 idei pentru a da culoare bucătăriei tale

3 idei pentru a da culoare bucătăriei tale

Dacă îţi doreşti o bucătărie nouă, cu siguranţă ai căutat deja inspiraţie şi ştii cum ai dori să arate, ai nişte culori în minte şi nişte forme pe care ţi le doreşti. Cum bucătăria este nucleul casei tale, locul în care vei petrece mult timp, iată 3 idei care să te ajute să dai culoare şi personalitate acestui loc atât de drag.

  1. Colorează un perete întreg! Pare o idee îndrăzneaţă, nu? Dar efectul este garantat! Alege un mobilier monocrom – alb, negru sau culori neutre, iar pentru peretele “îndrăzneţ” alege una sau mai multe nuanţe mai puternice, dar din aceeaşi paleta cromatică în cazul în care mobilierul nu este alb sau negru. Iată mai jos o idee care te poate inspira. Este o bucătărie foarte reuşită, aşa-i?
  2. Alege pattern-uri vesele. Ce imprimeu crezi că ar putea să te înveselească în fiecare zi? Poate florile tale preferate, sau nişte ceşcuţe de cafea, sau nişte modele abstracte care creează vizual un pattern interesant? Gândeşte-te, inspiră-te, consultă-i pe cei apropiaţi sau pur şi simplu optează pentru ceva cu totul nou pentru tine, cum ar fi nişte caractere ale alfabetului chinezesc, care se vor potrivi de minune cu un set deosebit de ceai.
  3. Accesorizează! Dacă nu îndrăzneşti să opezi pentru pereţi coloraţi, pattern-uri sau elemente de mobilier vopsite în diferite nuanţe, atunci cea mai bună şi practică idee este să foloseşti accesorii. De la perdeluţe colorate country-chic, la o faţă de masă multicoloră sau scaune mai deosebite – iată doar câteva idei pe care le poţi încerca. Iar partea cea mai bună este că, atunci când te plictiseşti de felul în care ai decorat, o simplă vizită la un magazin de accesorii poată da un look nou bucătăriei tale. Dar atenţie – e foarte important ca mobilierul pe care îl ai să fie unul cât mai simplu şi elegant, în culori neutre. În rest, este vorba doar de imaginaţie! Iar dacă ai un pic mai mult curaj, alege o “piesă de rezistenţă” care să fie centrul atenţiei la ţine în bucătărie, cum este frigiderul galben de mai jos.
Back To Top