fbpx
Tipologii de bucătării. Ţie ce ţi se potriveşte?

Tipologii de bucătării. Ţie ce ţi se potriveşte?

Te-ai gândit să îţi faci o bucătărie pe comandă, dar încă nu sunteţi foarte hotărâţi ce stil să abordaţi. În acest caz, aveţi două soluţii: fie consultaţi specialiştii Fronte care vă vor acorda consultanţă în ceea ce priveşte amenajarea interioară şi vă vor ghida către un stil care să vi se potrivească, fie vă inspiraţi din câteva tipologii de bucătării şi, în funcţie de ce vă place cel mai mult, alegeţi o direcţie.

1. Bucătării de inspiraţie “country”: sunt bucătăriile care se caracterizează prin funcţionalitate şi confort şi care se potrivesc foarte bine acolo unde spaţiul este generos. Mobilierul este bogat, cu multe rafturi care nu sunt închise, dar şi cu dulapuri care oferă suficient spaţiu de depozitare. Frezările sunt bogate în ornamentaţii. Masa este integrată în bucătărie şi are cel puţin 4 locuri, bucătăria fiind nu doar locul în care se găteşte, ci şi locul de luat masa alături de cei dragi.

2. Bucătării moderne: definiţia cuvântului “modern” poate varia în multe feluri, dar noi, când ne gândim la bucătării moderne, ne gândim la corpuri cu linii simple, cu treceri aproape insesizabile de la un corp la celălalt, electronice şi electrocasnice cu design elegant, lipsa ornamentelor şi a elementelor de décor suplimentare şi maxim 1-2 culori neutre.

3. Bucătării contemporane: le menţionăm separat faţă de bucătăriile moderne pentru că, în timp ce acestea impun mai degrabă o disciplină a designului şi linii simple şi curate, bucătăriile contemporane sunt mai îndrăzneţe, folosesc culori aprinse sau elemente “surpriză” în decor – cum ar fi nişte scaune futuriste care schimbă cu totul aspectul întregii bucătării.

4. Bucătării clasice: dacă eşti o persoană care nu vrea să experimenteze prea mult şi căreia îi place confortul, atunci o bucătărie clasică ţi se potriveşte de minute: corpuri albe sau crem, cu frezări cât mai simple. Aceste bucătării sunt atemporale, păstrându-şi farmecul o dată cu trecerea timpului. Sunt, dacă vreţi, echivalentul unei perechi de blugi şi a tricoului alb, din lumea fashion.

5. Eclectic style. Pentru nonconformişti. Pentru cei care nu vor să se încadreze în nici un stil şi care vor să îşi amenajeze spaţiul pe gustul propriu. Culori şi forme se îmbină diferit, în funcţie de spaţiu şi creează o bucătărie cu design unic, dar funcţională şi durabilă.

Back To Top