fbpx
3 tipuri de blat de bucătărie – ce alegi?

3 tipuri de blat de bucătărie – ce alegi?

Blatul de bucătărie este un element important al mobilierului tău şi, pe lângă faptul că este util şi funcţional, poate fi un element de design care să dea personalitate bucătăriei tale. Ai la dispoziţie mai multe opţiuni de materiale şi finisaje, dar nu uita că, dacă adaugi puţină imaginaţie, poţi transforma blatul bucătăriei în “vedeta” încăperii.

Blat din lemn masiv – cu siguranţă folosirea unui material natural va da încăperii un aer cald şi primitor, iar la acest aspect adăugăm şi faptul că lemnul este un material deosebit prin unicitatea sa – texturile sale, variaţiile de culoare şi de fibră garantează că nu există două blaturi identice. Atenţie însă la temperaturile ridicate, care pot deteriora aspectul blatului!

3 tipuri de blat de bucătărie – ce alegi?
Photo: Bucătărie Fresh – Blat lemn masiv fag îmbinat in dinţi

Blatul din Quartz compozit. Quartzul este un material natural dur şi non-poros, ceea ce oferă o rezistenţă foarte mare la zgârieturi sau pete. Este o suprafaţă uşor de întreţinut, ceea ce o va face să arate impecabil în timp, cu puţin efort, păstrându-şi aspectul şi luciul din prima zi. De asemenea este un material elegant şi modern, iar faptul că are în compoziţie Quartz natural, lianţi şi pigmenţi, îl fac a fi disponibil într-o varietate cromatică mare.


Foto – Bucatarie Loft – Blat quartz


Foto – Bucatarie Cobalt – Blat quartz

Blatul din Corian. Corianul este un material compozit creat de compania americană DuPont, şi este extrem de apreciat datorită durabilităţii sale, dar şi datorită faptului că are o rezistenţă crescută la dezvoltarea microorganismelor. Este termorezistent şi nu permite infiltrarea apei.


Foto – Bucatarie Quilt – Blat Corian

Evident, rezistenţa şi aspectul blatului de bucătărie va fi determinată şi de felul în care acesta este îngrijit. Într-un articol anterior am scris despre cum să ai grijă de blatul bucătăriei tale, despre cum gesturile mici pot avea efecte mari în timp. Il poti citi aici!

Back To Top