fbpx
Bucătării de inspirație provensală

Bucătării de inspirație provensală

Te gândeşti să îţi realizezi pe comandă mobilierul pentru noua ta bucătărie şi eşti în încurcătură pentru că nu ştii exact ce stil să abordezi? Încercăm să îţi facem alegerea mai uşoară, aşa că rămâi cu noi până la sfârşitul articolului. Primul pas e foarte simplu: trebuie să decizi dacă îţi doreşti o bucătărie modernă sau una neoclasică, mai tradiţională. Dacă alegi varianta a două, atunci inspiraţia din designul francez este o opţiune foarte bună.

Poate părea uşor sofisticat – cum să îmi fac eu bucătăria în stil francez, provensal? Să ştii că este chiar mai simplu decât crezi. Trebuie doar să urmăreşti câteva caracteristici generale şi să le îmbini cu bun gust şi cât mai multă imaginaţie. Te ajutăm şi noi, promitem!

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoşti despre acest stil de design este paleta de culori. Nuanţele naturale, calde, soft şi luminoase sunt esenţiale dacă optezi pentru acest stil. Culorile sunt inspirate din natură, mai exact din relieful din Provence (gândeşte-te numai la câmpurile de lavandă sau la simplitatea elegantă a caselor). Această frumuseţe va trebui să fie redată şi în bucătăria ta. Alege pasteluri calde – galben stins, mov pal lavandă, verde marin sau albastru infinit precum cerul din Provence. Numai gândul că poţi avea aceste culori la tine în bucătărie ar trebui să îţi umple sufletul de fericire.

Acum că am stabilit care sunt culorile, poţi începe să te joci cu ele, iar vestea cea bună este că stilul provensal îţi permite să adaugi pattern-uri bogate. Pentru o notă de autenticitate puternică, poţi căuta materiale pe care se repetă diferite motive – păsări, flori, forme geometrice sau siluetele unor personaje.

Mobilă aleasă trebuie să aibă un aer country chic, să aibă un look învechit, rustic, nu foarte modern – contează pe noi în acest sens, avem o imaginaţie bogată şi abia aşteptăm să transformăm în realitate bucătăria la care visezi. În timp ce noi ne ocupăm de mobila ta, dă o fugă până la târgurile de vechituri sau de antichităţi şi cumpără accesorii rustice care vor completa perfect look-ul country chic al bucătăriei tale: o vază deosebită în care vei pune un mic bucheţel de lavandă, nişte pahare cu aer boem sau câteva cărţi poştale vechi (din Provence!) pe care să le transformi în tablouri.

Iar acum suntem curioşi – cum e să ai în fiecare zi, la ţine în bucătărie, aerul unei vacanţe în Provence?

Back To Top