Alegerea mobilierului pentru bucătăria ta nu este doar o chestiune de estetică, ci este despre…
Bucătării pe comandă cu insulă
Dacă spațiul bucătăriei tale poate acomoda și integra o insulă de bucătărie, recomandarea noastră este să nu te gândești de două ori și să zici DA. O insulă de bucătărie are atâtea avantaje încât îți vei mulțumi de multe ori că ai luat această decizie.
Însă, proiectarea unei insule de bucătărie nu este o sarcină ușoară, ci este un task ce trebuie abordat cu multă atenție și tratat cu mult know-how. De ce? Este esențial ca rezultatul final să fie 100% funcțional, deoarece întregul spațiu se învârte în jurul acestui element central.
Mai jos veți găsi o serie de elemente esențiale la care ne vom referi când vom discuta despre bucătăria ta pe comandă cu insulă.
1) Scop – Primul lucru care trebuie luat în considerare este scopul principal al încorporării unei insule în spațiul de care dispui. Vrei un loc suplimentar de depozitare sau o zonă care să delimiteze bucătăria de living? Îți dorești o zonă de entertaining sau mai mult loc pentru a te desfășura în timp ce gătești? Ce vei depozita aici – instrumente, vase, vei incorpora electrocasnice (mașina de spălat de vase, frigider de vinuri), vei adăga o chiuvetă suplimentară?
2) Proporții – Alegerea dimensiunii potrivite este esențială în planificarea insulei de bucătărie, deoarece, deși inevitabil aceasta o să fie punctul central, nu vrei să fie prea mare pentru întreaga amenajare. Gândește-te deci la spațiul pe care îl vei folosi în jurul insulei, spațiu care trebuie să fie suficient de generos pentru a putea lucra eficient, fără să te încurci sau să te lovești.
3) Depozitare smart. Dacă ne gândim la o definiție strictă, insula de bucătărie este un alt corp al bucătăriei tale, ceea ce face ca depozitarea să fie principalul său scop. Dar când centrul bucătăriei devine loc de depozitare, devine și loc de ”joacă” și creativitate în utilizarea lui. Păstrând în minte scopul funcțional, recomandarea este să încorporezi un mix de dulapuri și sertare astfel încât să ai loc pentru toate ustensilele de gătit și pentru toate vasele de toate formele și dimensiunile. Mai mult decât atât, ia în considerare adăugarea de rafturi deschise pentru a expune ceea ce vrei să rămână la vedere. O altă variantă este folosirea de uși cu geam mat (bucataria Simplicity) sau transparent (bucataria Silk).
4) Atenție la materialul pentru blat – suprafața insulei va fi cel puțin la fel de utilizată ca și blatul de bucătărie, deci asigură-te că alegi un material rezistent la uzură, la zgârieturi și la utilizare intensă. Am scris deja un articol despre diferitele tipuri de blat de buătărie AICI, așa că asigură-te că îl alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale.
5) Câte scaune poate acomoda insula – În funcție de dimensiunea bucătăriei și a insulei pe care o vom construi există mai multe variante ce pot fi luate în considerare. De exemplu, poate exista doar o mică zonă de servit masa în doi. Sau, în cazul insulelor mai mari, în care accentul cade pe socializare și distracție, se pot adauga mai multe scaune sau chiar integra o masă în continuarea insulei, ceea ce creează continuitate cu zona de living room. De ce e important numărul de scaune? Pentru că, pentru a oferi suficient loc la picioare celor care se vor așeza pe scaune, va trebui să sacrifici din spațiul pe care l-ai fi putut folosi în depozitare. Detalii, detalii și iar detalii. 😊
6) Power up! Alimentează insula cu energie integrând prize care sunt extrem de utile și care te vor ajuta când vei folosi electrocasnicele, când îți vei încărca telefonul sau când vei lucra la laptop de acasă.
7) Lumina este importantă, așa că planifică și acest aspect cu atenție. Indiferent de ce corpuri de iluminat preferi, este important să te gândești la dimensiunea camerei, la direcția de unde vrei să cadă lumina, la atmosfera pe care vrei să o creezi. Pentru un efect wow, poți lua în considerare și iluminatul indirect, adăugând sursă de lumină la baza insulei (under the cabinets lightening).
8) Be creative! Designul insulei decurge desigur din funcționalitatea pe care aceasta o va căpăta, iar scopul final este ca bucătăria să arate unitar. Însă insula de bucătărie îți oferă ocazia să te joci cu materiale, culori, texturi, lumini, idei de design care o vor transforma în vedeta întregii camere.
Insula de bucătărie este un spațiu multifuncțional al cărui potențial îl poți exploata la maxim doar dacă vei gândi în cel mai mic detaliu felul în care dorești să îl folosești. Iar noi suntem suntem aici să te ajutăm cu asta!
Dacă urmează să plănuiești noua ta bucătărie pe comandă, hai să discutăm despre ea și te vom ajuta să iei cele mai bune decizii astfel încât să folosești la maxim spațiul de care dispui.
Contactează consultanții Fronte Design: 0799 799 789 sau hello@fronte.ro.