fbpx
Câteva sfaturi pentru organizarea optimă a bucătăriei

Câteva sfaturi pentru organizarea optimă a bucătăriei

Fie că te muţi în casă nouă, fie că ai decis o reamenajare a bucătăriei tale, priveşte acest moment că pe un moment “zero” în organizarea spaţiului pe care îl ai la dispoziţie şi profită de faptul că poţi da frâu liber imaginaţiei şi recrea una dintre cele mai importante încăperi de la tine din casă. Mai jos am strâns câteva sfaturi utile din experienţă de lucru cu clienţii noştri, care credem că te vor ajuta şi pe tine să iei decizii inspirate în proiectul tău de mobilare a bucătăriei.

1) Optimizează spaţiul la maxim! Fiecare încăpere are caracteristicile ei, iar bucătăriile diferă de la casă la cealaltă – unele pot fi mai înguste şi mai lungi, altele încăpătoare, altele pot fi open space. În funcţie de spaţiul avut la dispoziţie, gândeşte-te cum poţi crea spaţii de depozitare cât mai utile, la îndemână şi cât mai încăpătoare, astfel încât să îţi rămână suficient spaţiu util după mobilarea bucătăriei.

2) Scapă de lucrurile vechi. Cu toţii ne ataşăm de diferite obiecte care cu timpul îşi pierd din valoare. Iar acum, o dată cu amenajarea sau reamenajarea noii bucătării este cel mai bun moment să scapi de lucrurile care nu fac altceva decât să aglomereze sau să ocupe spaţiu degeaba. Mai mult decât atât, poate fi o ocazie să mergi într-un magazin de accesorii şi să te relaxezi alegând lucruri noi şi vesele pentru noua ta bucătărie.

3) Inspiră-te! Caută idei pentru noua ta bucătărie. Caută culori sau scheme de culori. Caută modele care îţi plac şi imaginează-ţi cum ar arăta în spaţiul pe care urmează să îl mobilezi. Discută cu cei din jur şi află ce preferinţe au şi ceilalţi membri ai familiei tale, iar în final găsiţi o variantă care să fie pe placul tuturor. Te poti inspira din proiectele noastre

4) Integrează tehnologia. Îţi place să găteşti urmărind show-urile TV preferate de cooking? Sau ai o aplicaţie specială de reţete pe tabletă? Sau pur şi simplu îţi place să asculţi radio în timp ce eşti la bucătărie? Gâdește-te la toate aceste detalii şi ţine cont de ele când pregătești proiectul bucătăriei tale.

5) Alege calitatea! Alege să lucrezi cu materiale de calitate, care să îţi garanteze rezistenţa în timp a mobilierului tău. Cu siguranţă nu e plăcut ca după o perioadă scurtă de timp să vezi cum uşile dulapurilor încep să se lase, sau blatul de bucătărie se umflă din cauza apei.

6) Nu fii foarte conservator cu noul design al bucătăriei tale. Este momentul să îţi laşi imaginaţia să lucreze…alături de un designer. Acesta este un beneficiu important în momentul în care alegi mobilier de bucătărie pe comandă – o echipă întreagă lucrează pentru tine şi te va ajuta să iei cele mai bune decizii în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului, atât de punct de vedere estetic, dar şi ca utilitate.

7) Nu uita de importanţa luminii! Fie că vorbim de lumina naturală, fie că vorbim despre cea articificiala, bucătăria este un loc în care petrecem destul de mult timp, de aceea e important să creăm un mediu cât mai confortabil şi primitor.

Îţi amenajezi bucătăria? Dă-ne un telefon şi abia aşteptăm să transformăm proiectul tău în realitate!

Back To Top