fbpx
Curățenia de primăvară – cum întreținem mobila

Curățenia de primăvară – cum întreținem mobila

Este acea perioadă a anului în care ne cuprinde pe toți febra curățeniei de primăvară, de parcă vrem să vină mai repede zilele frumoase și soarele si vrem să le facem mai mult loc la noi în case. Și dacă primul gand este “Oh, câte sunt de făcut!”, noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care să te ajute atunci când este vorba de curățarea și întreținerea mobilierului.

  • Înainte de a începe curățenia, nu uita să îți pui bijuteriile deoparte pentru că poți zgâria din greșeală mobila cu inelele sau brațările de la mână. De asemenea, ar fi de recomandat ca unghiile să nu fie foarte colorate, astfel incât să nu lași urme pe suprafețele mai sensibile.
  • Materialul cu care ștergi mobila pentru a îndepărta murdăria (cârpe, bureți) trebuie să fie foarte curat și de preferință să fie din bumbac, nu din micro-fibră. Dacă nu sunt perfect curate, acestea pot conține particule de praf sau alte materiale impregnate în cârpa de curățat ce pot produce semne mici, microscopice de uzură, sau chiar zgârieturi. Aceste semne sunt mai mult sau mai puţin vizibile în funcţie de culoarea suprafeţei şi de nivelul de lumină din spaţiul respective, dar cu siguranță vor afecta aspectul mobilei tale.
  • Pentru curățare se vor evita soluțiile abrazive pentru că acestea conțin particule care pot zgăria cu ușurintă suprafețele.
  • Soluțiile de curățat geamuri sunt total nepotrivite pentru curățarea mobilei deoarece conțin solvent și pot lăsa pete care nu se vor șterge.
  • Niciodată nu folosiți aparatul de curățat cu abur pentru că uzura mobiliei și petele lăsate sunt irecuperabile.
  • Evită produsele pe bază de clor, amoniac, acetonă sau orice alte substanţe agresive. Citește cu atenție eticheta produsului de curățat în momentul în care îl cumperi, pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere, iar mobila ta nu va avea de suferit.

După ce ai bifat toate cele de mai sus, dă click pe acest playlist creat special de noi astfel încât să te umple de energie pentru întreaga zi de curățenie! Spoooor!

Back To Top