fbpx

Povestea bucătăriei Serendipity [interviu]

Fiecare bucătărie spune o poveste, iar drumul de la proiect la prima cină pregătită în noua bucătărie a clienților noștri este unul care presupune creativitate și atenție la detalii. Așadar, continuăm seria de mini-interviuri cu prezentarea poveștii bucătăriei Serendipity, o bucătărie simplă insa impresionantă, practică și încăpătoare, caldă și primitoare.

1. Cum a început colaborarea cu Fronte – cum ați auzit de noi și care a fost motivul principal care v-a determinat să alegeți echipa Fronte pentru proiectul dvs de bucătărie pe comandă?

Gătim mult, chiar foarte mult, amândoi. Ne place să petrecem timpul împreună în bucătărie, să creăm mâncăruri sau deserturi delicioase, să bem un pahar de vin în timp ce ne povestim ziua. Ne-am dorit de la început să fie confortabil, practic, spațios, dar să aibă un aspect nou, fresh. Cu aceste idei în minte, în momentul în care am plătit rezervarea la apartament am și început să căutăm firme cu care să colaborăm pentru design-ul și realizarea mobilierului de bucătărie.

Cel mai la îndemână ne-a fost internetul, pe care am căutat după cuvinte cheie și ulterior am verificat portofoliul firmelor identificate pe social-media. Am făcut o listă scurtă de 4 și am planificat întâlnirile cu fiecare pentru a analiza cu cine vom merge mai departe. Am ales Fronte pentru că ne-au oferit soluțiile cele mai practice și care ni s-au potrivit cel mai bine stilului nostru.

2. Cum vă imaginați la început că va arăta viitoarea bucătărie? Care au fost sursele de inspirație?

Am dorit o combinație de stil scandinav cu mici influențe industriale. Internetul ne-a fost tot sursă de inspirație, dar ne-am ghidat și după potofoliul pe care l-am văzut pe site-ul Fronte. A fost inspirațională și discuția cu colegul vostru, inginerul.

3. Ce cerințe atipice/ ce caracteristici/elemente v-ați dorit în mod neapărat să existe în bucătărie?

Pentru că gătim amândoi și avem înălțimi diferite, deci și înălțimea blatului de lucru trebuie să fie confortabilă pentru fiecare în parte, am avut nevoie de două spații de lucru personalizate. Astfel, blatul normal este mai jos, iar cel de la insulă mai înalt. Acest lucru a fost o provocare în special la zona de îmbinare, care se realizează lângă centrala termică, pe care vroiam neapărat să o ascundem într-un dulap (se deschide peste insula ușa dulapului, dar masca se așează peste blatul normal).

Sub masca insulei am vrut să avem un dulap, pentru a armoniza aspectul, dar și pentru a folosi cât mai mult din spațiu, totodată am gândit împreună cu colegii voștri ca acel dulap care se află sub centrală să fie accesibil și pe jos, pe lângă calorifer, dar și pe sus, pe lângă centrală, astfel am lăsat un spațiu prin care putem depozita obiectele lungi de curățat în casă (ex. mătura).

Am vrut și o mașină de spălat vase, care era important să fie poziționată lângă chiuvetă. Pentru asta a trebuit să mutăm caloriferul spre stânga (măsurătorile precise ne-au ajutat, întrucât au rămas cam 5 cm spațiul dintre unde este caloriferul acum și dulapul cu MSV). Important a fost să avem un grilaj pentru calorifer, iar soluția oferită de Fronte a fost excelentă, pentru că folosește și un material termo-izolant.

O altă idee pe care am avut-o a fost să avem o formă deosebită a blatului de lucru, pe care am vrut să îl ducem pînă în geam, pentru a-l puteam folosi vara ca bar, de pe balcon. Soluția salvatoare a fost blatul HPL, care poate fi decupat și modelat mult mai ușor. O altă problemă pentru această idee cu blatul care merge până în geam a fost diferența de nivel între blat și glaf. Înălțimea mobilei trebuia foarte precis calculat (în orb) deoarece urma să scoatem glaful, dar nu știam exact dacă sub el este zidărie sau puțin spațiu care putea fi decupat pentru a se potrivi înălțimile și a nu crea praguri. Aici ne-au ajutat mult cei care au luat măsurile și care au instalat mobila.

Gestionarea burlanului de la hotă (prin dulapuri) a fost o altă soluție ingenioasă, doarece nu doream să fie vizibil și nici să facă multe coturi, pentru a nu-i reduce din eficiență.

4. Care a fost cel mai bun sfat oferit de colegii nostri, sfat care v-a ajutat să luați cea mai bună decizie într-un moment cheie al desfășurării proiectului?

Poziționarea frigiderului față de restul mobilei, pentru a-l putea accesa confortabil. Alegerea HPL pentru blat, care s-a dovedit a fi versatil și extrem de ușor de întreținut.

5. Ce vă place cel mai mult la noua bucătărie pe comandă?

Calitatea finisajului și a materialelor folosite, dispunerea în încăpere, accesibilitatea tuturor obiectelor. Are multe spații de depozitare, este practică, ușor de curățat și se pliază pe toate necesitățile noastre.

6. Cum au apreciat familia/ prietenii proiectul final, după ce au văzut bucătăria montată?

Absolut toată lumea a fost impresionată de calitatea materialelor și a lucrării. O consideră un spațiu cald și care te ademenește să petreci timp în jurul ei. Este prima zonă spre care se îndreaptă oricine intră la noi în casă.

7. Dacă ați avea un prieten care vrea în acest moment o bucătărie pe comandă, ce sfat i-ați da?

Să își contureze ideile despre nevoile și solicitările pe care le au de la o bucătărie, să pună pe o hărtie ce este cel mai important aspect pe care și-l doresc și de la el să pornească în căutare și implementare. Totodată i-aș recomanda să folosească o firmă specializată pentru a avea rezultate frumoase și calitative și să mențină o minte și atitudine deschisă față de recomandările celor de la firmă, care au mai multă experiență.

Mai multe imagini ale proiectului Serendipity puteti vizualiza aici.

Back To Top