fbpx

Tipologii de blaturi pentru bucătăria ta pe comandă

Încă nu te-ai hotărât ce tip de blat vei alege pentru viitoarea ta bucătărie pe comandă? Vezi mai jos descrierea pe scurt a opțiunilor din care poți alege, descrierea care sperăm că te va ajuta să îți faci o imagine, apoi contactează consilierii noștri care te pot ajuta cu informații și mai detaliate, dar cel mai important – personalizate!

Înainte de a trece la prezentarea tipurilor de blat, menționăm un aspect general valabil și foarte important în întreținerea blatului pe termen lung: indiferent de proprietățile materialului ales, niciodata nu este recomandat ca vasele fierbinți, luate de pe plită să fie așezate direct pe blat – nici un producator de blaturi nu recomanda asta. Asigură-te că ai întotdeauna în apropiere un suport de lemn sau metalic pe care poți transfera vasele fierbinți și care vor proteja suprafața blatului. Un gest mic, dar cu impact mare în timp, îți garantăm!

Tipologii de blaturi recomandate de noi

Blatul termorezistent: puțin costisitor, are aspect unitar și este foarte rezistent la impact, zgâriere sau frecare.

Blatul din HPL – este de departe favoritul nostru și varianta pe care o recomandăm cel mai des. Iată și motivele: excelent raport calitate/ pret, rezistență mare la zgâriere, apă și abur, proprietăți igienice excelente, aspectul este impecabil și în plus, este disponibil pe diferite variante de grosimi (între 0.9 și 4 cm), texturi și culori. Poți alege între 2 opțiuni:

– HPL compact – nu este aplicat pe ”miez” de PAL, este compact, astfel încât umezeala nu poate afecta sub nicio formă blatul de bucătărie. Față de blaturile termorezistente, coala de HPL are dimensiuni mai mari și nu mai sunt necesare îmbinări pentru blaturi mai adânci sau cu dimensiuni atipice. De asemenea, fiind compact, este foarte potrivit pentru insule.
– HPL varianta antiamprentă, extra-mat – blaturile au un aspect impecabil, devenind atât element de décor, dar îndeplinindu-și la maxim și funcția practică: extrem de rezistente la umiditate, cât și la abraziuni (iar la nivel de zgârieturi fine, suprafața poate fi reparată).

Avantajele acestui tip de blat sunt multiple:

* Rezistent la apă fierbinte
* Rezistent la vapori de apă
* Rezistent la umiditate
* Rezistent la căldura uscată
* Rezistent la zgârieturi
* Grad redus de pătare
* Rezistent la raze UV
* Rezistent la intemperii artificiale
* Rezistent la arsuri de tigară
* Deformare termică – e posibilă la temperatura de 250 grade.

(Atenție! Un vas luat de pe foc poate avea temperatura de aprox 400 grade Celsius).

Blatul din corian – dacă îți dorești the highest of the quality pentru bucătăria ta, atunci corianul este răspunsul: un material inovativ, cu o rezistență foarte mare atât la impact, cât și la substanțe de curățare, fiind astfel foarte ușor de întreținut. Iar avantajele nu se opresc aici, acesta poate fi prelucrat in nenumarate forme, nu este poros, astfel fiind extrem de igienic, si poate fi ‘reparat’ prin polishare. Te invităm în showroom pentru a-ți povesti mai multe detalii!

Așa cum spuneam și la începutul articolului, indiferent de materialul pe care îl alegi, cel mai important este felul în care vei întreține blatul bucătăriei tale. Vezi recomandările noastre în articolul de aici – Îngrijirea corespunzătoare a blatului de bucătărie – și nu mai amâna proiectul tău de bucătărie pe comandă. Te așteptăm în showroom-ul Fronte Design!

Back To Top