fbpx

Cât mă costă o bucătărie la fel ca aceasta?

Primim de multe ori această întrebare, iar de fiecare dată răspunsul nostru este că… nu știm cât costă o bucătărie la fel. Fiind vorba despre mobilier pe comandă, despre mobilier personalizat, sunt atâtea elemente care pot influența costul final încât prețul pe care un client l-a plătit pentru bucătăria sa, nu va fi același pentru o a doua bucătărie. Iar a doua bucătărie nu va fi la fel cu cea deja existentă.

Elementele care pot diferi sunt multiple:

1) Dimensiunile încăperii și ale bucătăriei
2) Materialele folosite: MDF vopsit, furniruit
3) Finisajele alese – mat, lucios, extra-lucios sau chiar aspect antichizat
4) Accesoriile alese – de la balamale, sertare, glisiere, sisteme de deschidere și altele
5) Tipuri de mânere: aparente, frezate, gola etc
6) Fronturi cu frezări, cu cercevea, fronturi simple etc
7) Bucătărie cu plintă sau fără
8) Bucătărie cu cornișă sau fără
9) Interiorul bucătăriei – din ce material sunt făcute rafturile și ce adâncime au
10) Blaturi: din lemn masiv, corian, HPL, etc

Acestea sunt în mare câteva elemente care pot influența costul final al bucătăriei tale, aspecte pe care le-am detaliat în două articole pe blogul nostru pe care vă invităm să le citiți mai jos. Iar la acestea se adaugă situații speciale, solicitări și provocări pe care specialiștii noștri le-au rezolvat cu creativitate și inventivitate.

Detalii care fac diferența în bucătărie
Detalii care fac diferența în bucătărie (partea a II-a)

Și totuși cât cât costă o bucătărie pe comandă?
Răspundem mai jos cu exemple concrete.

1) Bucătăria Aqua. Este una dintre cele mai apreciate bucătării de pe site-ul nostru și nu e de mirare. 🙂 Culoarea sa atrage privirea și pune în evidență detaliile. Este o bucătărie în formă de U, cu design clasic, cu fronturi din MDF vopsit, cu frezări ornamentale, cu panouri perforate, placare corpuri suspendate, cornise ornamentale MDF, cu adancimea blatului din HPL mai mare decat standard, camară cu coloană de depozitare antarro, rastel de vinuri din MDF vopsit pe toate feţele, sisteme exclusiv Blum,etc. Prețul unui model similar pornește de la 19.000 Lei.

2) Bucătăria Piano. Este o bucătărie modernă, în care accentul cade pe compartimentarea eficientă a spațiului, fără însă a pierde din vedere elementele de natură estetică. Fronturile sunt liniare, simple, fără frezări ornamentale și fără mânere. Pentru corpurile suspendate deschiderea se face cu ajutorul frezărilor tip ‘buzunar’ ascuns, în timp ce pentru cele de bază și soldați avem frezare 45 grade. Peretele cu rafturi deschise sparge monotonia și aduce un plus de personalitate întregului spațiu. Prețul unui model similar pornește de la 15.000 Lei.

3) Bucătăria Signature. O bucătărie modernă, cu accente industriale. Mobilierul este simplu, liniar, modern. Fronturile corpurilor de bază sunt realizate din MDF vopsit mat, ușile sunt batante cu balamale blum, deschidere cu frezare 45 grade, iar pentru ușa de deasupra cuptorului deschidere cu mâner tip buzunar ascuns. Corpurile suspendate cu inaltime atipica pana la tavan, sunt MDF furniruit, ușile sunt batante cu balamale Blum, iar deschiderile frezări 45 grade. Blatul este din lemn masiv. Sub corpurile suspendate si sub blatul de lucru exist abanda led. Prețul unui model similar pornește de la 18.000 Lei.

Menționam mai sus faptul că prețul bucătăriilor poate fi influențat (pe lângă dotarea cu sisteme și accesorii performante suplimentare) și de aspectele speciale ale spațiului, lucru pe care dorim să îl evidențiem cu următoarele exemple:

4) Bucătăria Sunny – la o primă vedere este o bucătărie cu fronturi de MDF vopsite alb, cu frezări clasice, blat termorezistent și o insulă în care am creat spații speciale pentru depozitatea sticlelor de vin. Însă, dacă privești cu un pic mai multă atenție, vei observa că nivelul blatului este mai înalt, iar corpurile atașate sunt de asemenea la un nivel ușor mai ridicat. Acest lucru se datorează unui aspect simplu, dar extrem de important – posesorii acestei bucătării sunt înalți. Prin urmare cel puțin zona de lucru și cea a chiuvetei a trebuit să fie înălțată, pentru a nu crea dureri de spate celor care gătesc în acestă bucătărie. Prețul unui model similar pornește de la 14.000 Lei.

5) Bucătăria Greenery – o bucătărie elegantă, modernă și foarte fresh datorită culorilor alese, dar care a dat un pic bătăi de cap proiectanților noștri. Și nu masa extensibilă a fost provocarea, ci un geam (!) care acum se află încastrat în corpurile de bază (inferioare) ale bucătăriei, unde am creat un mic spațiu de depozitare. Geamul exista deja acolo, iar noi am construit bucătăria ținând cont de prezența acestuia. Soluția tehnică nu a fost deloc ușoară, dar rezultatele sunt cele care contează. Prețul unui model similar pornește de la 15.000 Lei.

Exemplele pot continua, pentru ca de aceea discutam de un mobilier personalizat: fiecare caz a fost unic, aparte.

Am scris acest articol tocmai pentru a explica un pic mai pe larg de ce, dacă ești interesat de o bucătărie pe comandă, cel mai bine este să programăm o vizită în showroom. Acolo vom detalia toate aspectele convenționale sau mai puțin convenționale ale spațiului pe care urmează să îl mobilezi. Iar dacă ți-a plăcut una dintre bucătăriile deja realizate de noi, acela poate fi un punct de reper și o sursă de inspirație.

Însă, îți garantăm că bucătăria ta pe comandă nu va fi identică și nici nu va avea același cost.

Hai în showroom!

Back To Top