fbpx
Despre bucătăriile cu rafturi deschise

Despre bucătăriile cu rafturi deschise

Ai nevoie de o bucătărie pe comandă și în timp ce căutai informații și surse de inspirație, ți-au atras atenția bucătăriile cu rafturi deschise? Din ce în ce mai multe persoane par să îmbrățișeze acest trend, însă întrebarea care se pune este dacă ție ți se potrivește sau nu acest stil.

Iată mai jos câteva întrebări la ale căror răspunsuri îți recomandăm să te gândești.

Vei avea probleme cu praful?

Unul dintre principalele avantaje ale dulapurilor de bucătărie cu uși este acela că praful și alte surse de murdărie nu ajung așa ușor în interior. În cazul bucătăriilor cu rafturi deschise nu te vei putea bucura de acest beneficiu, însă nici nu reprezintă un dezavantaj major – pe vasele pe care le folosești în mod repetat, zi de zi, praful nu va avea timp să se așeze, dar da, va trebui să ștergi de fiecare dată vasele pe care nu le-ai mai folosit de ceva vreme. În plus, în orice bucătărie ar trebui să avem grijă de mobilier, fie că e vorba de ștergerea prafului de pe rafturi, fie că e vorba de ștergerea fronturilor în cazul dulapurilor închise.

Cum arată vesela ta din bucătărie?

Dacă în acest moment ar trebui să renunți la ușile dulapurilor din bucătăria ta, cum ar arăta vasele expuse? Ți-ar plăcea ce vezi? Nu ne referim aici că ar trebui să ai seturi complete de farfurii sau vase din materiale deosebite, pictate manual pentru a putea avea o bucătărie cu rafturi deschise. Este însă un exercițiu de imaginație pe care va trebui să îl faci în momentul în care te vei gândi la designul bucătăriei. Până la urmă, tot ce vei pune pe aceste rafturi va fi complet expus și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să arate dezordonat și aglomerat.

De cât spațiu de depozitare ai nevoie?

Înainte de a renunța definitiv la dulapurile închise cu uși este important să te gândești la spațiul de depozitare de care ai nevoie. Poți avea, de exemplu, vase mari de gătit care nu încap pe rafturile deschise și atunci e important să te gândești unde le vei putea depozita. Vor fi corpurile inferioare suficiente sau vei opta pentru o bucătărie cu rafturi deschise ce alternează cu dulapuri închise? Iață o idee! 

Frumusețea mobilierului de bucătărie pe comandă constă tocmai în faptul că bucătăria ta va fi personalizată 100%, adecvată nevoilor tale – punem accentul pe gestionarea eficientă a spațiului, pe funcționalitate dar și pe preferințele estetice ale fiecărui client. Așa că dacă încă nu te-ai hotărât dacă ți se potrivește sau nu bucătăria cu rafturi deschise, te invităm la o discuție în showroom și vom realiza împreună bucătăria potrivită pentru tine!

Back To Top